TEDf-VQWK-Testing

From PREX Wiki
Revision as of 17:30, 15 February 2019 by Cameronc (Talk | contribs) (Status)

Jump to: navigation, search

Back to Main Page >> DAQ Documentation Portal >> DAQ Testing

We will log bad boards and upload plots and descriptions of problems to: https://misportal.jlab.org/mis/apps/peer/submit.cfm

  • Run 1654 - testing a board to replace CH "vqwk1" "bad" board
    • Plots
    • It works, this board can be used - has label on top "MDBKG"
    • This board is then used to replace the board in CH "vqwk1" and Tao has taken data to establish pedestals
    • HAPLOG 3619 describes BPM 8 test with new ADC in CH crate
    • run 1233 and 1234 were used to test (run 1233 had address conflict, so ignore)
  • Run 1655 - test ADC 26
  • Run 1656 - testing original CH "vqwk1" "bad" board (top 4 channels are bad, ch's 4-7).
    • Plots
    • Top 4 channels are bad, as seen in CH crate data
  • Run 1657 - test ADC 15, the one with the strangely wired and tied on Op Amp
  • Run 1658 - test ADC 37 - ISU board that has recently had new channels go bad on it
    • Plots
    • Bad channels 2, 3, 4
    • Channels 2 and 4 are highly non-linear, basically flat lines offset from pedestal
    • Channel 3 works only in positive voltage range
    • No Japan error codes are reported
  • Run 1659 - test ADC 32 - used wrong HW address, no ACC light blinking and many VQWK read errors on telnet session
  • Run 1660-1662 - test ADC 32 - corrected HW address (needs to be 0x8400)
  • Run 1663 - test ADC 33 - ISU backup board
    • Plots
    • All but channel 6 are bad
    • No error code - just bad channel responses
  • Run 1664 - test ADC 31
    • Plots
    • There are ROC read errors for 1/3 events or so
    • All channels have crazy noise and no response to input voltage
    • Read errors get worse when plugging a signal into a channel
    • Some channels show differing response to input... characterizing problems will be a bit hard, so assume normal input stage problems? Or wiring to the later stages is bad across all channels?
  • Run 1665 - test ADC 31
    • Plots
    • Same ADC, same issues, rebooting VME crate didn't help
    • All 8 channels are bad, but some appear to have effects on their neighbors?
  • Run 1666 - test ADC 3 - a repaired board, previously tested in run 4642 in CH crate in November
  • Run 1667 - test ADC 6
    • Plots
    • All channels look good

Status

Most spare boards have problems, but Mark Taylor can fix them

Catalog