TEDf-VQWK-Testing

From PREX Wiki
Revision as of 17:46, 4 March 2019 by Cameronc (Talk | contribs)

Jump to: navigation, search

Back to Main Page >> DAQ Documentation Portal >> DAQ Testing

Board Testing

We will log bad boards and upload plots and descriptions of problems to: https://misportal.jlab.org/mis/apps/peer/submit.cfm

  • Run 1654 - testing a board to replace CH "vqwk1" "bad" board
    • Plots
    • It works, this board can be used - has label on top "MDBKG"
    • This board is then used to replace the board in CH "vqwk1" and Tao has taken data to establish pedestals
    • HAPLOG 3619 describes BPM 8 test with new ADC in CH crate
    • run 1233 and 1234 were used to test (run 1233 had address conflict, so ignore)
  • Run 1655 - test ADC 26
  • Run 1656 - test ADC 20 - testing original CH "vqwk1" "bad" board (top 4 channels are bad, ch's 4-7).
    • Plots
    • Top 4 channels are bad, as seen in CH crate data
  • Run 1657 - test ADC 15, the one with the strangely wired and tied on Op Amp
  • Run 1658 - test ADC 37 - ISU board that has recently had new channels go bad on it
    • Plots
    • Bad channels 2, 3, 4
    • Channels 2 and 4 are highly non-linear, basically flat lines offset from pedestal
    • Channel 3 works only in positive voltage range
    • No Japan error codes are reported
  • Run 1659 - test ADC 32 - used wrong HW address, no ACC light blinking and many VQWK read errors on telnet session
  • Run 1660-1662 - test ADC 32 - corrected HW address (needs to be 0x8400)
  • Run 1663 - test ADC 33 - ISU backup board
    • Plots
    • All but channel 6 are bad
    • No error code - just bad channel responses
  • Run 1664 - test ADC 31
    • Plots
    • There are ROC read errors for 1/3 events or so
    • All channels have crazy noise and no response to input voltage
    • Read errors get worse when plugging a signal into a channel
    • Some channels show differing response to input... characterizing problems will be a bit hard, so assume normal input stage problems? Or wiring to the later stages is bad across all channels?
  • Run 1665 - test ADC 31
    • Plots
    • Same ADC, same issues, rebooting VME crate didn't help
    • All 8 channels are bad, but some appear to have effects on their neighbors?
  • Run 1666 - test ADC 3 - a repaired board, previously tested in run 4642 in CH crate in November
  • Run 1668 - test ADC 6
    • Plots
    • All channels look good
  • Run 1690 - test ADC 20
    • Plots
    • All channels look good - fixed by Mark Taylor
  • Run 1691- test ADC 20
    • Plots
    • All channels look good - fixed by Mark Taylor

Status

Most spare boards have problems, but Mark Taylor can fix them

22 out of 72 spare channels are bad. 11 spare channels have already been fixed (ADC 3)

Catalog

  • ADC 3
    • Fixed by Mark Taylor - 2/15/2019
  • ADC 6
    • Determined to work - 2/15/2019
  • ADC 15
    • Determined to work - 2/13/2019
  • ADC 20
    • Determined not to work - 2/13/2019
    • Channels 4-7 (top 4) do not work
    • Signal ramps to -10 V for all events, regardless of containing a voltage signal or not
    • Mark Taylor has now fixed it
  • ADC 26
    • Determined to work - 2/14/2019
  • ADC 31
    • Determined not to work - 2/15/2019
    • There are ROC read errors for 1/3 events or so
    • All channels have randomly stepping noisy signal that rails into certain regions and no clear response to input voltage
    • ROC Read errors get worse when plugging a signal into a channel
    • Some channels show differing response to input... characterizing problems will be a bit hard, so assume normal input stage problems? Or wiring to the later stages is bad across all channels?
  • ADC 32
    • Determined not to work - 2/14/2019
    • All 8 channels have interesting problems
    • It looks like regular bad amplifier in input stage problems
    • But, in the third run I took with this board it looks like the signal stopped being read by digital components entirely (run 1662, all signals == 0)
  • ADC 33
    • Determined not to work - 2/15/2019
    • Regular bad channels
    • Channel 6 "works" but probably it would be best to go ahead and give it a standard replacement treatment too?
  • ADC 37
    • Determined not to work - 2/14/2019
    • A few channels are bad - 2, 3, 4 (index, starts at 0 in software, starts at 1 on board face)
    • Mark Taylor has now fixed it